Мільярдер Роман Абрамович продає свій літак у комплектації люкс

Далекомагістральний літак Boeing 767-300ER у комплектації люкс російського олігарха-мільярдера Романа Абрамовича виставили на продаж, повідомляє avianews з посиланням на оператора рейсів Global Jet.

Оператор рейсів бізнес-авіації Global Jet керував польотами бізнес-джета Абрамовича.

В описі Boeing 767-300ER сказано, що літак випущений у 2007 році і має заводський номер 33425. Бізнес-джет Абрамовича здійснив 1 954 польотів тривалістю 7 080 годин. Boeing 767-300ER мав тільки одного . >

Компанія вказала, що приймає заявки на покупку авіалайнера, і опублікувала його фотографії.

У стандартному компонуванні авіалайнер такого класу може перевозити 250 пасажирів з Європи до Америки без проміжних зупинок на дозаправку.

У VIP-версії загальна місткість становить лише 34 особи. У салоні розміщена велика спальня з окремою душовою, бібліотека, три гостьові спальні, велика їдальня, великий загальний зал та кілька зон відпочинку меншої площі.

За даними Forbes, Boeing 767-300ER коштував Абрамовичу $315 млн. Від його продажу бізнесмен може отримати $100 млн.

Продати його швидко буде складно, оскільки в ніші найдорожчих джетів потенційні покупці дуже вимогливі, пише Forbes.

“Багаті бізнесмени хочуть літати на судні зі зробленим на індивідуальне замовлення інтер’єром, яке відрізнялося б від інших”, — зазначає керівник проекту BizavNews Дмитро Петроченко.

Російський мільярдер може перейти на більш сучасний літак Boeing 787. У мережі з’явилася інформація, що він використовуватиме для цього авіалайнер з реєстрацією P4-BDL, випущений у 2018 році, повідомляє avianews.

Зараз це повітряне судно значиться за Global Jet Luxembourg із групи компаній, яка управляла польотами Boeing 767-300ER Абрамовича.